HTML

Alibi gondolatok

Mit is mondhatnék?

Friss topikok

  • maybach: Másként látom. Egyrészt a terroristák szerintem nem nyertek, bár ki tudja mi volt az aktuális célj... (2015.11.30. 09:46) A terroristák győztek
  • maybach: Talán a 14 évnyi megtakarítást (manyup)is a gazdaság élénkítésére kellett volna fordítani, ha már ... (2013.08.14. 10:28) Csökken az adósság, persze...
  • HSD: @Csák Morritz AKA Alibiman: Szerintem meg ha valaki rosszul írja le - és ugyan csak 1 betű a külön... (2012.07.31. 01:49) Elektromos autó - a zöld jövő
  • gébandi69: Pedig milyen nagy a felháborodás, ha elütnek egy bringást, na akkor jön elő az, hogy egy ámokfutó ... (2011.12.01. 21:19) Bunkó bringás
  • maybach: Azért a hülye eladósodottakkal kapcsolatban pár apróság. Egyrészt Járai úr áldásos tevékenységének... (2011.08.15. 08:04) Ki lesz a fasza gyerek?

Linkblog

2009.11.26. 14:13 Csák Morritz AKA Alibiman

Hulljon a férgese!

Örömhírről olvastam ma. Január elsejétől hazánkban nem kötelező a biztonsági öv használata. A kisgyerekeket sem kell már gyerekülésbe kényszeríteni. Sőt, kifejezetten megengedett, hogy menet közben a gyerek a két első ülés mögött/között álljon, hogy ha neki úgy tetszik, így hirtelen fékezés esetén a jármű eredeti sebességét felvéve tudjon kirepülni az ablakon. A kormány belátta, hogy ha valaki meg akar halni, netán örökre tolószékbe szeretne ülni, nem szabad ebben megakadályozni. Egy liberális, demokratikus országban ez a helyes út!

Ennek szellemében megengedik azt is, hogy a kerékpárosok szembe haladjanak az egyirányú utcában. Ez önmagában még nem nagy dolog, az igazi kunszt az, hogy nem lesz jobbratartási kötelezettségük. Magyarul, az autós az egyirányú utcában, még ha az 100 méter széles is, és jobbra húzódva megy, akkor is bármikor számíthat arra, hogy szembe jön vele egy bringás. Ez valódi liberális gondolkodásra vall. Igazából akkor lenne jobb, ha a kétirányú utcákban is megengednénk, hogy a biciklis szembe jöhessen a mi oldalunkon. Ami nagyon szép az egészben, kicsit nehéz lesz eldönteni, ki a hibás akkor, ha a biciklist fellöki – esetleg megöli – az egyirányú utcában szabályosan 50-el haladó autós. Vagy például szép lesz, amikor a Dohány utcában a troli átgázol a biciklisen, hiszen így már szabad vadászat van, nem? Kenguru-rács felszerelése erősen javallott! De ennek az egésznek nincs jelentősége. Ha a polgárok meg akarnak halni, vagy börtönbe akarnak kerülni, hagyni kell őket.

Hála a kerékpáros lobbi tevékenységének, a kanyarodó járműnek – bármilyen körülmények között – továbbra is elsőbbséget kell adnia a kereszteződésben egyenesen haladó bringásnak. Még akkor is, ha az adott jármű egy zárt (kis)teherautó, amiből nem lehet jobbra-hátra kilátni. Mert az autósnak joga van arra, hogy megálljon, kiszálljon, megvizsgálja mi a helyzet, majd ha úgy ítéli meg, hogy szabad az út, visszaül és fordulhat. Hogy közben egy bohó kerékpáros a semmiből felbukkan, mert a gyalogossal ellentétben akár 40-el is képes haladni (vagy többel) ezért váratlan dolgokra képes - az, az autós baja. Minek akart kanyarodni a hülye. Az a lényeg, hogyha a kerékpárost ezen körülmények közt halálra gázolja, meg tudják majd egyértelműen állapítani, hogy az autó vezetője volt a hibás, és azt így sittre lehet küldeni. Ez így demokratikus és logikus, és mindenkinek megnyugtató megoldás. Már csak azért is, mert

1.    A 40 km/órás sebességre is képes kerékpárt jól lehet látni, amint oldalról, hátulról jön, pont a holttérben. Ez teljesen életszagú. Ha valaki mégsem látja, az valószínüleg vak, és annak nem is lehet jogosítványa.
2.    Köztudott, hogy egy kerékpárt nem olyan könnyű megállítani – nagy tömege, stb. miatt – mint egy 1-15 tonnás gépjárművet. Vagy egy utasokkal megrakott buszról ne is beszéljünk. Ezért logikus, hogy a könnyebben manőverezhető, megállítható járműnek kell az elsőbbséget megadnia.
3.    Az emberek nagy többsége kerékpárral jár, az áruszállítás zöme is ezzel történik, így logikus, hogy a kerékpárosnak előnyt kell biztosítani bármi áron, még a 80-100 személlyel megrakott autóbusznak is.

Örülök, hogy végre felfogták ésszel, hogy mi a praktikus, ésszerű (hiszen a buta kerékpáros majd büszkén ragaszkodik a törvényben megadatott jogához, és inkább megdöglik, de nem mond le az előnyéről. És ez így jó, ezek a gének ne szaporodjanak) demokratikus (hiszen a többség végre előnyt élvez) és liberális. Csak gratulálni tudok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://alibiman.blog.hu/api/trackback/id/tr271553940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása