HTML

Alibi gondolatok

Mit is mondhatnék?

Friss topikok

  • maybach: Másként látom. Egyrészt a terroristák szerintem nem nyertek, bár ki tudja mi volt az aktuális célj... (2015.11.30. 09:46) A terroristák győztek
  • maybach: Talán a 14 évnyi megtakarítást (manyup)is a gazdaság élénkítésére kellett volna fordítani, ha már ... (2013.08.14. 10:28) Csökken az adósság, persze...
  • HSD: @Csák Morritz AKA Alibiman: Szerintem meg ha valaki rosszul írja le - és ugyan csak 1 betű a külön... (2012.07.31. 01:49) Elektromos autó - a zöld jövő
  • gébandi69: Pedig milyen nagy a felháborodás, ha elütnek egy bringást, na akkor jön elő az, hogy egy ámokfutó ... (2011.12.01. 21:19) Bunkó bringás
  • maybach: Azért a hülye eladósodottakkal kapcsolatban pár apróság. Egyrészt Járai úr áldásos tevékenységének... (2011.08.15. 08:04) Ki lesz a fasza gyerek?

Linkblog

2015.11.27. 15:58 Csák Morritz AKA Alibiman

A terroristák győztek

Jobb lesz, ha ezt elfogadjuk, hogy a terroristák győztek, Európa egyelőre vesztésre áll. Remélhetőleg átmenetileg. Hogy ezt miért gondolom? Elég csak utána gondolni, hogy mennyire megváltozott az életünk az elmúlt 20 évben, hova és hogy utazhatunk pl. a világban. Persze a 9/11 csak rátett egy lapáttal. És most itt van ez a menekültválság. Amikor az idióta holland miniszter így nyilatkozik

http://www.portfolio.hu/gazdasag/ez_az_igazi_fenyegetes_mini-schengen_johet.12.223189.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

akkor a terrorista egyrészt elégedetten szemléli, hogyan verődik szét az Unió a tesze-tosza, képmutató vezetői miatt, másrészt gurul is a röhögéstől a bohózatot látva. Ugye a holland miniszter – lényegében – arról beszél, hogy egyes uniós országok mennyire nem szolidárisak, amikor nem hajlandóak migránsokat átvenni – és ezzel rátolják a problémát pl. a hollandokra. Erre csak a belső határok lezárása lehet a jó válasz, szerinte. A kvóta rendszerrel kapcsolatban igaza van és nincs igaza. Igaza van, hogy valahogy meg kéne osztanunk a terheket. És nincs igaza, mert szerintem sem a kvóta rendszer a jó megoldás. Mert a kvótát – bármennyire is vállalnánk, objektív okok miatt – hosszútávon nem tudjuk teljesíteni. Pl. olyan feladatot vállalnánk, amire van esélyünk teljesíteni. Schengeni határőrizet, talán tudnánk. És nem azért nem működne a kvóta rendszer, mert pár ezer / tízezer menekült befogadása meghaladná az erőnket. És azért sem, mert ennyire xenofób lenne a magyar. Volt már többször menekülés hozzánk, és nem lett belőle gond. Másról van szó. Elsőnek két dolgot állítanék, ami kb. igazából egyről szól. 1. Orbán most túltolta a kvóta rendszer elleni tiltakozást. 2. A románok okosak, és jól fognak kijönni a buliból. Megmagyarázom.

Kezdjük a románokkal. Ők nem igazán tiltakoztak a kvóta rendszer miatt, amit rájuk plántáltak, azt elfogadták. Na, küldték volna az első transzportot az olaszoktól, csakhogy a tisztelt menekültek közölték, ők ugyan Romániába nem mennek. És nem lehet őket kényszeríteni, vagonba rakni és átszállítani. Mert az ugye az európai történelem legsötétebb időszakát idéznék, hogy utaljak egy kicsit a másik demagóg faszkalapra, az osztrák kancellárra (vagy talán valamelyik tehetséges minisztere volt?). De mi van, ha mégis erőszakkal a célországba szállítják a menekülteket? Hogyan akadályozzák meg, hogy szépen be- vagy visszaszivárogjanak abba az uniós célországba, ahol szerintük nekik majd jó lesz? Talán szögesdróttal, fegyveres őrökkel körülvett (koncentrációs) táborokba zárják őket? Mert ha ezt nem teszik meg, akkor Európán belül akkor és oda mennek, ahova akarnak. A holland csóka, aki a belinkelt cikkben nyomja a hülyeséget, egyszer csak azt látja, jé, mit keres itt megint ennyi menekültnek látszó ember? Hát mi történt? A románok – szerintem – pontosan tudták, hogy igazából bármekkora kvótát bevállalhatnak, a kutya nem fog hozzájuk bekéredzkedni. Ahogy hozzánk sem, még mielőtt bárkinek az az illúziója támadna, hogy a mi Viktorunk a kvóta elleni tiltakozással megvédi az országot a kéretlen bevándorlóktól.

  1. A menekült nem hülye, pontosan tudja, hogy melyik országban milyen az életszínvonal, milyen a szociális háló és milyenek a munkalehetőségek.
  2. Nem köti semmilyen szentimentális vagy gyakorlatias ok pl. Romániához vagy Magyarországhoz. Szülőföld, hazaszeretet, rokonok, barátok, stb.
  3. De például Hollandiában hamarabb talál magának valamilyen közösséget, ahol gyakorolhatja vallását, kultúráját és szokásait. Valószínűleg tudja, hogy Hollandiában vannak a legnagyobb muszlim közösségek. Míg a közép-kelet európai országokban ilyesmiről szó sincs.

A második, hogy Orbán túltolta. Szerintem ott rontotta el, hogy feleslegesen nyomta most ezt tiltakozást a kvóta ellen, mert ide nem fog magától senki sem jönni. Sikerült kellemes képet festetni az országról, megint mi vagyunk a feketeseggűek. Persze a mi Vityánk nem hülye, akciójának nagyon is valós / fontos belpolitikai oka-célja volt. Mert az egyszerű emberek majd azt gondolják, hogy a mi szeretet vezetőnk (államunk és pártunk) most lám, hogy megvédi az országot a muszlim betolakodóktól. Ilyen fasza vezér kell ide! Mert odáig el sem jut az egyszeri ember, hogy az két dolog, ha csak áttrappolnak az országon, és hogy ki maradna itt, vagy jönne ide pl. a kvóta rendszer miatt. Senki. Vagy csak néhány nagyon elvetemült kalandvágyó.

Azért azt is hozzá kell tenni, hogy az is demagóg, aki azt gondolja, hogy pl. a párizsi merényletet nem történt volna meg, ha nincs a menekültáradat, amelynek segítségével belopózhattak a terroristák. Erre hivatkozva menekültellenesnek lenni gyakorlati okok miatt ostobaság. Bejöttek volna másként. És be is fognak jönni. A zsigerből bevándorlást ellenző lehet, hogy éppen szép szál jász ember (a Jászságból) azaz iráni gyökerű, esetleg az ősei német bevándorlók voltak, merthogy bőven volt ilyen, az én dédszüleim is német bevándorlók voltak. Netán lehet francia hugenotta menekült, vagy görög, aki az 50-es években menekült el hazájából a junta miatt, ha már hunta, akkor chilei is van nálunk pár. De van itt örmény, cseh huszita, lengyel, stb. Olyan keverékek vagyunk, hogy talán nincs is még egy ilyen náció a kontinensen.

És hogy az érem többi oldala is előkerüljön. Azért az nem véletlen, hogy akkora a muszlim közösség pl. Belgiumban és Hollandiában. Ja kérem, a gyarmatosítás árát (a meggazdagodás mások vérén) egyszer meg kell fizetni. A hollandok volt, hogy komplett szigetet irtottak ki gazdasági érdekből. Persze akkor nem voltak akkora vitézek a holland katonák, amikor tudták, hogy a másik - a szerb katona - visszalőhet: https://hu.wikipedia.org/wiki/Srebrenicai_m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s. A belgák meg – szerény becslések szerint – 10 millió kongóit mészároltak le mintegy 10 év alatt a 19. században, és ugyanannyit nyomorítottak meg. Persze a franciák sem voltak puhapöcsök, ha útban volt nekik néhány más vallású, nemzetiségű. Az angolokról nem is beszélve. Ők feltalálták a koncentrációs tábort és intézményesítették a zsarolást a búr háborúban. És tegyük hozzá, mi valószínűleg csak azért vagyunk ebben a kérdésben angyalok, mert nem kerültünk helyzetbe. De ez már más téma… Szóval a hollandok most jobb, ha kussolnak, megdolgoztak a helyzetért. Mármint azért, hogy a menekültek oda akarnak menni, maguknak köszönhetik. Ha olyan csórók lennének, mint mi, mindjárt más lenne a helyzet. Hála a mi tehetséges vezetőinknek, a mi országunk még egy kurd kecskepásztornak se kéne.

1 komment

Címkék: kvóta Bevándorlás Schengen Muszlim Migránsok Menekült Migráns Menkültek Muszlimok Bevándolró


A bejegyzés trackback címe:

https://alibiman.blog.hu/api/trackback/id/tr768118968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2015.11.30. 09:46:32

Másként látom.
Egyrészt a terroristák szerintem nem nyertek, bár ki tudja mi volt az aktuális céljuk, de nem is nyerhetnek hosszabb távon.
Másrészt nem Európában a legtöbb a terrortámadás, szerencsére.
Egyébként pedig az ókori Róma óta létezik ez a fajta hadviselés.
A migránsoknak pedig szegényeknek semmi k,özük ehhez a szarhoz.
Viktorunk nem is akar senkit megvédeni, csak eljátssza az erős embert. Viszont valóban túltolta. Hogy klasszikust idézzek "kijafaszom" akar hozzánk menekülni?
süti beállítások módosítása